Amazing Places To Visit - Austria Alps - Grossarltal - Rauristal - Oetztal


     Rozprávkovo krásna oblasť Grossarltal je známa ako údolie salašov. Rozprestiera sa medzi Vysokými a Nízkymi Taurami neďaleko mestečka Salzburg. Nachádza sa tu až 400 km značených turistických chodníkov, 40 autentických horských salašov a veľké množstvo horských jazierok. Nie je nič príjemnejšie, ako sa pri horskej túre posilniť v jednej z množstva horských chát. Posadiť sa k dubovému stolu a objednať si povestné občerstvenie na drevenom podnose - samozrejme domácej výroby. Grossarltal bol ako prvá oblasť v Salzburgu, vyznamenaná najvyšším ocenením /Rakúska pečať kvality/ v kategórii pešia turistika. Ideálnym východzím miestom pre pešiu turistiku je dedinka Grossarl, ktorá leží medzi zelenými lúkami, pastvinami a strmými skalnatými štítmi. Cez leto sa v celom údolí usporadúvajú rôzne alpské hudobné slávnosti, veľmi obľúbené sú horské omše na horských vrcholoch.

1 11jpg


1 12jpg


1 13jpg


1 14jpg


1 17jpg


_DSC0969-2jpg
Príprava na tradičnú horskú omšu

1 20jpg
Grossarltal

_DSC1403jpg
Grossarl  
  

     Najväčší národný park Strednej Európy Vysoké Taury sa rozkladá na trojhraničí Korutánska, Soľnohradska a Východného Tirolska. Charakteristikou parku sú veľké ľadovcové plochy /130 km²/, alpské lúky, vysoké štíty, rozsiahle smrekové a borovicové lesy. Viac ako 300 vrcholov má nadmorskú výšku nad 3000 metrov. Národný park je domovom viac ako 10.000 druhov zvierat, žijú tu okrem iných kamzíky, svište, orol skalný, kozorožce alpské a orlosupy bradaté. Uprostred parku je príroda úplne nedotknutá ľudskou rukou. V okrajových zónach panuje harmonické spolužitie medzi trvalo udržateľným pasienkovým hospodárstvom a prirodzeným životným priestorom. Tento jedinečný svet je bohato popretkávaný množstvom turistických chodníkov - takmer 4.300 km. V pohorí Vysoké Taury sa okrem toho nachádza aj kolíska alpinizmu: 3.251 m vysoký vrch Ankogel, ktorý sa v roku 1761 stal prvým zľadovatelým alpským štítom, na ktorý sa podarilo vystúpiť.

     Národný park Vysoké Taury ukrýva jednu z najkrajších dolín Raurisertal. Turistika v tomto údolí znamená aktívny odpočinok a nezabudnuteľné zážitky v srdci národného parku. V minulosti sa v tejto oblasti, ktorá je charakteristická čarovnou prírodou, ťažilo zlato a aj podľa toho dostalo údolie pomenovanie /zlaté údolie Álp/.

   

1 5jpg


1 2jpg


2 1jpg


2 3jpg
 

2 17jpg


2 18jpg


2 11jpg
Raurisertal

     Región Oetztal sa nachádza na juhovýchode Rakúska v srdci Rakúskych álp, 100 km od Innsbrucku. Oetztal so svojim prírodným potenciálom ponúka možnosti adrenalínových športov ako /rafting, canyoning, skalolezenie, vysokohorská turistika, horské bicyklovanie, paragliding/. Nachádza sa tu 2. najvyššia hora Tirolska Wildspitze /3768m.n.m./. Je tu až 1300 km značených trás. Jednou z najznámejších lokalít je Sölden, ktorý leží 1377 m.n.m.. Počas leta ide o cyklistický raj. Priamo v centre mesta sa nachádza aréna voľného času, kde je veľmi príjemné si po celodennej aktivite oddýchnuť.

3 36jpg


3 9jpg


3 12jpg


3 38jpg


3 29jpg


3 32jpg

     Pozrite si moju slideshow Amazing Places To Visit  -  Austria Alps - Grossarltal - Rauristal - Oetztal vytvorenú z mojich fotografií, ktorými vám chcem ukázať krásu týchto nádherných údolí. 

 
- Dajte vedieť ako sa vám video páčilo.



Ďakujem za zastavenie.