NÁRODNÝ PARK – BAVORSKÝ LES

Tip na výlet v horúcich letných dňoch.

  

V roku 1970 bol  založený  prvý  nemecký  národný park – NATIONALPARK BAYERISCHER WALD. Jeho pôvodná rozloha 13.000 ha bola v roku 1997 rozšírená o ďalších  11.000 ha až k obci Bayerisch Eisenstein. Celková plocha dnes teda predstavuje cca. 24.000 ha. Národný park leží na východe Bavorska v okresoch Regen a Freyung – Grafenau. Viac než 90% územia pokrýva smrekovo – bukovo – jedľový les vo výške 750 – 1200 m. n. m..


1jpg

4jpg

5jpg

6jpg
   

Bavorský les láka návštevníkov na úžasný zážitok. Pri mestečku Neuschönau je možnosť sa prechádzať po najdlhšej ceste na svete medzi korunami stromov vo výške až 25 metrov  nad zemou. Jej dĺžka je  1320 metrov.  Na konci dreveného  visutého chodníka  môžeme  vystúpiť  na 44 metrov vysokú vyhliadku, nazývanú Bavorská Eiffelovka. Úžasný výlet v korunách stromov stojí za to v každom počasí. 

34jpg

37jpg
   

Priamo  v  meste   Neuschönau  nájdete  jedno  z  najkrajších a najzaujímavejších  návštevníckych  miest v Bavorskom lese s rozlohou približne 250 hektárov. Nachádza sa tu rozsiahla zvieracia rezervácia Národného parku Bavorského lesa, kde žije približne 40 druhov miestnych vtákov a cicavcov v 16 obrovských výbehoch a voliérach.

10jpg

11jpg

12jpg

16jpg

16bjpg

18jpg

19jpg



Aj keď v prípade Bavorského lesa ide o zvieratá žijúce v zajatí, šanca na ich vyfotografovanie počas jednej návštevy je malá. Výbehy sú veľmi rozsiahle a nie raz sa stane, že vlk, rys alebo medveď bude odpočívať práve tam, kde vaše oko ani teleobjektív nedovidí. Dosť často sa stáva, že  pre  krásne zábery si  fotograf  do Bavorského lesa musí prísť aj viackrát. Najväčšiu chybu, ktorú môžete na mieste urobiť, je to, že budete  behať  od  jedného  výbehu k druhému v domnienke, že uvidíte nejaké zvieratá. Pravdepodobnosť náhodného videnia je nízka, naviac výbehy sú od seba dosť vzdialené. Najlepšie je si vytipovať zviera a potom pri výbehu stráviť celý deň. Na druhú stranu môžete mať aj šťastie a počas jedného dňa vyfotografujete všetky zvieratá.

Pri  mestečku  Ludwigsthal  sa  nachádza  menší  park,  kde  je  možné  vidieť  vlka,  rysa,  divoké kone. Pri výbehoch  sú  postavené vyvýšené vyhliadkové plošiny, ktoré sú nad úrovňou oplotenia. V parku sa nachádza aj Dom divočiny, informačné centrum a kultúrne centrum Národného parku Bavorský les.

13jpg

14jpg

33jpg
  

Na  úpätí  hory  Grosser  Arber  v  rekreačnej  oblasti  Prírodný  park  Horný  Bavorský  les  sa  nachádza  menšia   ZOO Lohberg. Otvorená  bola v roku 1989  a  môžeme  tu  vidieť  napr. rysa, vlka, medvedíka čistotného, bizóna, soba, líšku, vydru, lesné vtáctvo, sovy, plazy a pod..

22jpg

23jpg

24ajpg

24cjpg

31jpg

29jpg

30jpg

Pozrite si moju slideshow NÁRODNÝ PARK - BAVORSKÝ LES vytvorenú z mojich fotografií, ktorými vám chcem ukázať krásu Bavorského lesa.  

 
- Dajte vedieť ako sa vám video páčilo.

Odkaz na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=rJvHquM17rA

Ďakujem za zastavenie.