Magical Austrian Alps - Vorarlberg


Dnes som pridal na môj YouTube kanál slideshow z mojich fotografií Magical Austrian Alps - Vorarlberg.


          Vorarlbersko  je najzápadnejšia a po Viedni druhá najmenšia rakúska spolková krajina. Jej metropolou je Bregenz. Celá krajina sa rozkladá v Alpách. Na západe spolkovej zeme Vorarlbersko blízko hraníc s Lichtenštajnskom sa nachádza jedno z najkrajších údolí v Európe Brandnertal.   Hory, ľadovce,   lesy a horské jazerá sú zárukou pre odpočinok, ale aj aktívnu dovolenku. Jedným z najkrajších údolí Brandnertalu je Zalimtal. Údolie je bohaté na pastviny a nedotknutú alpskú prírodu. Môžeme sa poprechádzať pomedzi kone, kravy a rozsiahle pastviny.


_DSC0629wjpg

_DSC0626wjpg

_DSC0641wjpg


          Lünersee,  kedysi  jedno  z  najväčších  prírodných  horských  jazier  východných  Álp, sa nachádza v  nadmorskej  výške 1970 m. Jazero  je východiskovým bodom pre veľké množstvo  peších túr. Čerstvý horský vzduch a úchvatná alpská panoráma robia návštevu tejto časti jedinečným zážitkom.  

Údaje o jazere Lünersee:

Max. dĺžka - 1500 m

Max. šírka  -   750 m

Max. hĺbka -  139 m







_DSC0665wjpg

_DSC0755-1wjpg


Prírodná pamiatka Kesselfall je impozantná roklina v skalnatom údolí v Sonnenlagant. Úžasný a ľahký výlet aj s deťmi v Rätikon vo Vorarlbergu, najvyšší bod je 1 165 m.


_DSC9869wjpg

_DSC9874wjpg

_DSC9815wjpg

          Zürsersee sa nachádza uprostred lyžiarskej oblasti Lech-Zürs vo výške 2160 m.n.m. a v Lechquellengebirge v rakúskom Vorarlbergu. Najvyššie vrcholy stúpajú priamo na západ od jazera a údolie Lech s dedinou Zürs sa nachádza na východe.


_DSC9708-2wjpg

_DSC9760wjpg


          Silvretta Montafon - vysoko nad Schrunsom sa nachádza Wormser Hütte (2307 m.n.m). Na Wormser Hütte sa dá prejsť cez vrch Kreuzjoch, ktorý je o 88 metrov vyššie. Jednoduché  stúpanie je zdobené fantastickými výhľadmi.  


_DSC1191wjpg

_DSC1177wjpg

Pozrite si moju slideshow  Magical Austrian Alps - Vorarlberg vytvorenú z mojich fotografií, ktorými vám chcem ukázať krásu Vorarlberska.

 - Dajte vedieť ako sa vám video páčilo.

https://www.youtube.com/watch?v=S306Wr90s6ghttp://


Ďakujem za zastavenie